Nyheter
Azad Budak bland dem bästa sportcheferna i Supperettan
06.11.2015
Enligt UNT.se fotbollsbloggen kan vi med stor glädje meddela att Azad Budak blev nominerad till den bästa sportchefen för Superettan 2015.

http://www.unt.se/blogg/fotbollsbloggen/fb-live-superettans-basta-har-ar-nomineringarna/?blog=1718009&entry=3951634

Azad kom till AFC united för två år sedan. I början av säsongen 2014 fattades det många spelare i A laget och den ekonomiska situationen begränsade möjligheten till att rekrytera bra spelare. Trots detta lyckades Azad genom en klok värvning av nya spelare hitta den rätta balansen mellan klubbens ekonomi och spelarnas kvalitet. Hans, tränarnas och ledarnas hårde arbete resulterade i att AFC United vann Division 1 Norra och kvalificerades direkt till Supperettan.

Året 2015 blev minst lika bra där AFC United, som nykomling i Supperettan, landade på en säker åttonde plats i mitten av tabellen. Azad lyckades att värva och fylla kubben men intressanta spelade som t.ex. Chidi Omeje, Othman El-Kabir m.f. Fastän den enorma pressen som tynger på en sportchef i Azads situation behöll han sitt lugn och klarade sina uppgifter utmärkt. Azad är alltid lyhörd, på glatt humör och han är omtyckt av all personal i AFC United.

Azad bryr sig mycket om hela Akedemins verksamhet, även med den fullspäckade schemat för A laget hittar han tid för att vara aktiv med ungdomsverksamheter. Man kan ofta träffa honom på deras träningar och matcher, ner från knattarna och upp till U21. De som ser Azad blir överraskade av att han kan namnet på de flesta spelare och vet så mycket om deras utveckling.

Vi i AFC ser fram emot en bra fortsättning med Azad!
Duktig U-spelare från AFC Akademin klar för Derby County FC
12.09.2015
Det är med stor glädje som vi nu kan meddela att 16 årige Ayomide Opeyemi Jibodu är klar för Derby County FC som spelar i engelska The Championchip


Ayomide blev inbjuden till Derby County under augusti månad, han åkte ner tillsammans med AFC tränaren Jawad Al Jebouri.

Processen kring övergången har varit väldigt noggrann och genomtänkt där vi har tagit yttersta hänsyn för Ayomides framtid

Under samma tid bjöd Derby County in representanter från AFC's ledning för att bekanta sig med klubben.

Under besöket fick vi ett väldigt professionellt intryck av klubben, dels hur långt fram föreningen är i sitt nytänk med utvecklingen. Ayomides pappa som också var med på resan fick bekanta sig med klubben och se hur de jobbar i akademin och samtidigt bilda sig en uppfattning kring skolgång och de boendeförhållanden som väntar Ayomide.

Derby County gör en storsatsning på sin ungdomsakademi och har idag sex spelare från sina egna led i A-truppen, något som tilltalar oss väldigt mycket.

Det är viktigt för oss att Ayomide kommer till en klubb där chansen är betydligt större att nå toppen, än vad det kan vara i de större klubbarna.

Skolan och klubbens värderingar har också haft en avgörande betydelse för denna övergång, ty det viktigaste av allt, är att Ayomide själv trivs och blir väl omhändertagen.
AFC junior uppflyttad till A truppen
09.09.2015
AFC:s egen nyss fyllda 19 åring, Bun-Dawda Sowe har flyttats upp i A truppen. En högerfotad mittback som spås en lysande karriär.
Han är född och uppvuxen i Östberga och började karriären i Hammarby IF.
Sedan har det varit Örby IS i alla år fram till oktober förra året, då han som lagkapten i Örby IS kom till AFC United.

Bundi som han kallas imponerade direkt på sina tränare, Tino Katsoulakis och Ricky Wessman, som såg en blivande storspelare i honom.
Bundi är också mycket glad över klubbytet och tackar sina tränare — Utan Tino och Rickys peppande hade jag aldrig kommit så här långt i min karriär.

Sedan början av juli tränar han med A truppen och har redan suttit på bänken i SE flera gånger. Han trivs utmärkt med Özcan Melkemichel och Ivan Ristic som läromästare.
— Bättre tränare kan jag inte ha - dem lär mig jättemycket hela tiden - säger Bundi som siktar uppåt i karriären.
— Jag vill nå så långt det bara går - Förebilden är ingen mindre än Chelseas stenhårda mittback John Terry.
Azad Budak, Sportchef i AFC United
— Bundi gjorde det väldigt bra i vår U-trupp och vi kände redan under våren att han skulle få testa på lite A-lags fotboll där det är ett betydligt högre tempo för att se hur pass bra han skulle vara i den miljön.
— Han är en stark och hårt arbetande mittback som är väldigt målmedveten och vi hoppas på att att han skall utvecklas ytterligare
Vi är glada över att vi kan lyfta ytterligare spelare från våra egna led, vilket är vår ambition.
Ny Akademiansvarig i AFC Academy
03.07.2015
Ricky Wessman heter AFC:s nya Akademiansvarig. Redan i högstadiet började han forma sin tränarkarriär. Efter att 44 årige Ricky slutat den aktiva karriären redan som 20 åring blev det 14 år som tränare i moderklubben Reymersholms IK och dess herrar som bl.a. slutade med seriesegrar.


I Rickys digra CV finns även tränarjobb i Hammarby IF inom U - fotbollen för damer.
Två år som Ungdomsinstruktör och lika länge som Sportchef i U - fotbollen blev det i Hammarby Damfotboll.
I AIK blev det också två år i Ungdomssektionen för Pojkar - 89.
Sedan var det Tyresö FF:s tur att få dra nytta av Rickys stora kunnande under några säsonger, både som instruktör för Tyresö fotbollsgymnasium, samt Dam & Herrfotbollen inom föreningen.

Med en drygt 20 årig tränarkarriär i bakgrunden kommer säkert Ricky med sin stora erfarenhet att ytterligare höja nivån på AFC Uniteds Akademi.
Som Akademichef kommer Ricky att ha ett övergripande ansvar över våra Akademispelare och vara arbetsledare för Akademins instruktörer.
Ricky ska ansvara för att skapa utvecklingsförutsättningar för akademin och samtidigt kvalitetssäkra den verksamhet som bedrivs.

Vi kommer även att jobba med certifieringen av klubben som idag har en stjärna men ambitionen är att arbeta till sig fler och detta genom

att få fram många bra spelare.
— Att låta spelarna utvecklas i sin egen takt där spelaren lär sig grunderna för att sedan börja utveckla sina spetskvaliteer i takt med AFC:s visioner om att som 19 åring vara utvecklad för spel i AFC:s A - trupp är viktigt - anser Ricky Wessman.
Vi hälsar Ricky Wessmann hjärtligt välkommen som Akademiansvarig i AFC United
AFC United tackar avgående Nick Leete för det fina arbete han har utfört i föreningen och önskar honom lycka till i sin framtida fotbollsgärning.
Spännande samarbetsavtal med Guinesisk Akademi
16.01.2015
AFC United har i dagarna skrivit ett 5 årigt samarbetsavtal med en av de mest spännande fotbollsakademierna i Västafrika.
Akademin heter - Academie Sante Marie De Dixxin - och ligger i Guinea. Akademin drivs av katolska kyrkan och rekryteringen till akademin sker genom scoutingverksamhet i hela landet. Couch för fotbollsakademins verksamhet sedan 10 år tillbaka är Soulaimane Abedi Camara.
Akademi verksamheten har inga lag i seriespel utan åker runt i landet i olika turneringar och visar upp sina spelare.
Åtta stycken spelare var det som senaste året hamnade i olika länder i Europeiska storklubbar som t.ex. franska Lique 1 laget Bastia och italienska Inter i serie A.

Både AFC United och Academie Sante Marie De Dixxin ser fram emot ett spännande utbyte i framtiden.
AFC:s Sportchef Azad Budak: —Jag är mycket nöjd och glad över detta samarbete.
Dessutom att vi delar samma vision som Numukeh Tunkara som är akademi chef, samt Gabriel Dikmen från schweiziska agenturen - Talenti Sport Agency - som är länken mellan AFC United och Akademin.
Azad Budak — Guinea är en väldigt spännande marknad som växer hela tiden och där vi vill vara med.
Partner
Md busmarket
Busmarket Sweden AB
STENA
Berner
AB Demonteringar
Nike
AkzoNobel
Argo Arkitekter
Team Sportia
Sportbar Offside i Solna